Sunday, May 27, 2012

PAINICI JAPONEZE


Un produs de panificatie extrem de consumat si extrem de delicios. 
Nu se face deloc greu si nici foarte costisitor. 

Avem nevoie pt 4 buc de:
300 ml lapte
1 lingurita sare
1 lingura rasa de zahar
50 gr unt
500gr faina alba(calitate foarte buna cu proteina de 11%)
25 gr drojdie uscata

Mod de preparare:
Untul se va dizolva in lapte la foc mic. se va lua de pe foc si se lasa putin la racit. trebuie sa fie caldut cand se va framanta.

Peste lapte adugam sarea, zaharul si drojdia. Dizolvam foarte bine toate ingredientele. iar apoi incepem sa adugam faina, treptat. Se va framanta totul foarte bine, timp de 10 minute.

daca optati pt framantatul la masina de paine procedeul este putin diferit. se pune in tava masini de paine laptele  caldut cu untul dizolvat, apoi sarea, zaharul, faina si la final drojdia. selectam programul de framantat si mai departe lasam sa creasca.

Oricare cale alegeti, aluatul trebuie sa stea la dospit timp de 1h.

Dupa ce a crescut frumos, se pune pe planseta de lucru, cu putina faina si se imparte in 4 parti.
Fiecare parte se intinde in foma unui bastonas, aluatul este foarte pufos si flexibil. Dupa ce l-ati intins cam 20 cm indoiti si un capat introduceti in gaura formata pe sus, iar celalalt capat pe dedesubt. Asa dati forma de japoneza, eu asa am ales.

Se vor unge cu ou pt coacere, se pot pune seminte de susan sau mac pe ele, depinde de preferinte.


Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere: 50 minute.
Numar de portii; 4 painici



Puteti de asemenea sa formati cornuri. Depinde de preferinta dvs. Un lucru este cert, sunt extrem de bune!Chiar mi-au amintit de produsele de panificatie din copilarie!


Va doresc spor la treaba si mai cu seama pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...