Sunday, May 20, 2012

PIUREE DE CARTOFI (DIFERITE AMESTECURI)

PIUREE DE CARTOFI (DIFERITE AMESTECURI)

Poate va veti intreba...ce vrea sa spuna cu aceste retete?Toata lumea stie sa faca piuree de cartofi.Poate sau poate nu!dupa ce veti "rasfoii" aceasta minunata reteta acompaniata si de altele minunate cu siguranta veti spune ca v-am imbogatit bucataria si mai ales burtica cu bunatati!
Bun...dar sa nu mai vorbim atat si sapurcedem la treaba.
Voi incepe cu Piuree de cartofi.Avem nevoie de:
1 kg cartofi albi, fainosi
2-3 foi de dafin
100 gr unt
1 lingurita sare
1 lingurita piper alb macinat fin
1 lingurita, rasa de marar uscat
cateva firicele de cimbru uscat
100 ml lapte

Intr-un recipient mare punem cartofii la fiert, fara coaja si taiati in bucati mici, cu un strop de sare si foile de dafin.Vor fierbe timp de 30- minute sau pana cartofii sunt patrunsi bine. Se scurg de apa in care au fiert in totalitate si se incepe pisarea lor fie manual fie cu un mixer sau blender. Cand cartofii sunt pisati bine se adauga untul si se amesteca pt a se incorpora. Adaugam laptele si piperul si continuam amestecarea. la final punem mararul, cimbru si sare dupa gust. A iesit o reteta minunata de piree de cartofi care poate fii servita alaturi de multe alte preparate din carne.

PIUREE DE CARTOFI CU USTUROI COPT

Se coace o capatan de usturoi la cuptor, 180 grade timp de 20 minute, pana cand usturoiul devine moale
Dupa ce s-a copt se curata de coaja si se face o paste. Se amesteca peste retata de baza.


PIUREE DE CARTOFI CU PARMEZAN 

100 gr de parmezan se amesteca peste retata de baza.
Se serveste cald.

PIUREE DE CARTOFI CU  MASLINE NEGRE

Peste amestecul de baza. piuree de cartofi se amesteca 125 gr de malsline negre tocate marunte. Maslinele vor fii dietetice, si fara samburi.

PIUREE DE CARTOFI  CU BOABE DE MUSTAR

De asemenea incorporam in amestecul de baza 2 lingurite de mustar, insa nu cel pasta, cel cu boabe de mustar.

PIUREE DE CARTOFI  CU SUNCA SI CEAPA

O legatura de ceapa verde impreuna cu 4 felii de sunca taiate subtiri si fara grasime, se vor pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline.Se lasa pe foc, timp de 3-4 minute sau  pana sunca devine aurie.
Se amesteca cu piuree-ul de baza. Se va servii decorat cu  2-3 fire de ceapa verde.


Sper sa va placa aceste retete simple insa spectaculos de delicioase.



Va doresc spor la treaba si mai cu seama pofta buna!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...