Wednesday, May 16, 2012

SUPA CREMA DE MAZARE


SUPA CREAMA DE MAZARE


Ingrediente:
2 l apa
2 morcovi, potrivit
1 pastarnac, mic
1 radacina de patrunjel, mica
1 telina mica
1 ceapa potrivita
500 gr mazare proaspata sau congelata
sare, piper, dupa gust
2 linguri delicat

 1 ceapa potrivita pt calit
50 ml ulei floarea soarelui
100 gr crutoate , a se vedea reteta la pagina" Aperitive"
2 linguri parmezan ras, optional


Mod de preparae:

Se pun toate legumele la fiert, morcovul, pastarnacul, telina si ceapa, se adauga sare si delicat.
Se fierb bine apoi se adauga mazarea si se fierbe si aceasta. La fiert se pune o lingura de ulei.

Separat intr-un alt vas se toaca 1 ceapa marunt si se pune la prajit, la foc moderat. Se prajeste pana ce ceapa capata o culoare galbuie, patrunsa bine de foc. Atentie!!!A nu se arde sau face maronie inchis!

Dupa ce toate legumele s-au fiert se adauga ceapa prajita cu uleiul in care s-a prajit si se face crema cu blender-ul. Se gusta de sare si acum se aduiga piperul, dupa gust, de asemenea.

Se serveste calda cu parmezan ras si crutoane.
Este delicioasa!

NOTA: Supa pt a fii de post se elimina parmezanul.


Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...