Thursday, May 24, 2012

MINI PLACINTELE CU BRANZA

MINI PLACINTELE CU BRANZA




M-am gandit la o gustare dulce si cald, gustoasa si simplu de facut.
Avem nevoie de:
200 gr foaie pufoasa
(daca folositi aluat cumparat atunci folosim 1 rol)
500 gr branza de vaci
4 linguri de zahar alb tos
4 linguri de gris
4 oua mari (sau 6 oua mici)
4 plicuri zahar vanilat, sau echivalentul in esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta de lamaie
si una de esenta de portocale


O forma de briose  de 12 buc, sau individual de copt. Depinde de ce anume gasitit.
Mod de preparare:
Foaia pufoasa ( a se vedea retat la pagina de "Foi de placinta")




Branza de vaci se va pune intr-un castron destul de spatios. Adaugam galbenusurile si zaharul si amestecam bine cu blender-ul pana devine o crema. Dupa aceea adaugam zaharul vanilat si restul de arome. De data aceasta amestecam cu o lingura. Adaugam acum si grisul si amesetecam bine.
Separat in alt vas, albusurile se bat spuma, pana ajung bezea. Dupa aceea se incorporeaza in compozitia cu branza si se amesetca "prin impaturire". Nu bruscam compozitia deloc!!!


 Aluatul pufos se intinde subtire, cam 1/2 cm. Se decupeaza cu un pahar cu diametrul de ..... si se aseaza in forma de briose, unsa inainte cu putin ulei.
Dupa ce am pus in fiecare forma aluat, adaugam compozitia d ebranza pana la nivelul fiecarei forme. Peste putem adauga cateva suvite de aluat, ramane la latitudinea dvs, formele pe care doriti se le decupati pt decorat.



Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere: 25 minute sau pana ce devin pufoase si rumenite
Numar de portii: 24 mini placintele







Se pot servii pudrate sau simplu asa cum sunt.. Dvs decideti.


Este delicios si simplu de facut, nu-i asa?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...