Saturday, July 28, 2012

APPLE TART / TARTA CU MERE


Astazi a venit din nou randul merelor, un fruct atat de delicios si versatil. O tarta simpla, dar spectaculos de delicioasa. Intreaga familie se poate bucura de savoarea ei. Asadar, sa pornim la treaba.



Ingrediente:

4 mere Braeburn,
3 linguri de zahar,
400 gr aluat pufos, block( Puff Pastry),
1/2 lingurita scortisoara,
1 lingurita zahar vanilat.
1/2 lamaie (sucul)
Microwave steamer


Mod de preparare:

Merele se vor curata de cotor si coaja, apoi taiate in 4 si se presara zaharul peste ele. Daca doriti ca fructele sa ramana galbene, frumoase, evitand oxidarea lor, adaugam peste ele sucul de la 1/2 lamaie. Doar trebuie turnat peste fructe.  Se vor pune la cuptorul cu microunde timp de 10 minute. Vasul ar trebuii sa fie cu capac, si mai ales fructele sa stea intr-o strecuratoare. Astfel tot sucul din ele va fii scurs.
Indicat ar fii sa  se foloseasca "microwave steamer", este excelent pt asa ceva. Voi posta o fotografie. 

Aluatul pufos, se va intinde pe blatul de lucru, 30cm/20cm.
Se traseaza un chenar, lasan o bordura de 5-6 cm. Centrul  se va perfora cu o furculita, peste tot. Astfel evitam cresterea aluatului in centru. Fructele vor fii ca intr-un cuib.

Merele dupa ce s-au racit putin se vor aseza in centrul tartei, pe portiunea perforata, din chenar. Se manevreaza cu grija, deoarece merele sunt coapte si se pot rupe usor. Cand ati asezat uniform fructele, presarati scortisoara si zahar vanilat. Se unge bordura aluatului cu ou, apoi se pune la cuptor timp de 20-30 minute, la 200 grade.

Se serveste simplu, ca atare, sau acompaniata de frisca ori crema din lapte, ou, zahar si arome - custard.

Va doresc pofta buna!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...