Friday, May 11, 2012

TORT DE CIOCOLATA CU GEM DE CAISE

TORT DE CIOCOLATA CU GEM DE CAISE


Sunt convinsa ca nu exista persoana sa nu nu iubesca ciocolata intr-o masura mai mare sau mai mica. Ei bine, va prezint ceva delicios, nu foarte costisitor si sanatos.


Pt aface acest tort minunat aveti nevoie de:
150gr faina
150 gr unt
75 gr zahar pudra pt aluat
75 gr zahar pudra pt albusuri
3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
150gr ciocolata amara
6 oua ( 2 intregi, 4 albusuri, 4 galbenusuri)
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
200 gr gem de caise
ciocolata pt glazura

Mod de pregatire:

Ciocolata se pune la baie de abur pt a se topii, iar apoi se lasa la racit.

Untul se bate bine cu mixerul pana se face o spuma, se aduaga cele 75 gr zahar pudra, si ciocolata topita si racita. Apoi adaugam 2 oua, 4 galbenusuri, faina amesetcata cu praful de copt si cacao. Toate se amesteca cu mixerul la putere joasa pana se face o crema spuma.

Separat albusurile se bat spuma, pana ajung tari ca pt bezea. Se pune zaharul pudra celelalte 75 gr, insa manual, cu lingura. Cand s-a incorporat se adauga peste aluatul mai sus descris. Trebuie sa aiba o consistenta fina. De asemenea se amesteca tot cu lingura cand se incorporeaza albusurile cu zaharul pudra.


Se pune la copt intr- tava de tort cu diametrul nu mai mare de 26 cm. tava se tapeteaza cu hartie sau unsa cu ulei si tapetat cu gris.




Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere:50 minute sau pana ce devin pufoase.
Numar de portii: 12 felii, medii


Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din forma de copt si se lasa la racit. In cazul in care blatul a crescut cu un varf ridicat, nu disperam, avem remediu pentru. Cand l-ati scos din forma, asezatil pe o farfurie invers si apasati usor pe el pt a se face totul plat. Asadar avem un blat uniform fara prea multa bataie de cap.

Dupa ce s-a racit taiem longitudinal o felie si ungem cu gem de caise. Se unge putin si pe blatul de sus, iar apoi se toatna glazura de ciocolata. Se da la rece si se serveste cand glazura este tare. Minunat nu-i asa!

Sigur, dulciurile facute in casa, sunt delicioase si sanatoase, iar cei mici sunt cei mai fericiti.


Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...