Sunday, March 11, 2012

BRIOSE PT APERITIV/PIZZA MUFFINS

BRIOSE  APERITIV/ PIZZA MUFFINS

Bun gasit dragii mei cititori!

Astazi m-am gandit  la o reteta de briose, dar nu orice fel de briose, ci unele pt aperitiv. Daca aveti la masa invitati si v-ati saturat de eternul aperitiv iata o reteta minunata si mai ales simpla.


Asadar, aveti nevoie de:

2 cepe albe, potrivite
50 gr ciuperci (albe)
1/2 legatura de patrunjel/ 2 linguri
100 gr sunca( gen praga)
100 gr cascaval ras
100 ml ulei,
225 gr faina,
2 lingurite de praf de copt
2 oua
300 ml lapte
 1 lingurita sare,
1 lingurita piper
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
100 gr masline dietetice, taiate felii.


Mod de preparare:
Ceapa si ciupercile tocate marunt se pun la calit pana cand ceapa devine aurie iar ciupercile nu mai sunt apoase deloc. Totul se caleste cu putin sare.
Cand sunt gata se adauga sunca tocat si se mai lasa pe foc inca 10 minute.
Intr-un castron de marime mare se pune faina, praful de copt, patrunjelul, sarea si piperul.
Se amesteca toate. Peste ingredientele uscate se toarna, amestecul de ceapa, ouale si laptele. Toate omogenizeaza  rapid.

Dupa ce amestecul este gata se aseaza in forme de briose. Acestea au fost unse cu ulei in prealabil sau folositi hartie de briose.

Peste fiecare briosa se aseaza fasii de ardei gras, galben si rosu si cate 2 felii de masline.
Asezati compozitia in forme si se pune la copt timp de 30- 40 minute,150 gradegrade,pana cand devin rumene. Cuptorul a fost pre-incalzit timp de 10 minute la aceeasi temperatura.

Este un aperitiv delicios, rapid si inedit.
De asemenea, poate fii servit si ca mic dejun
Va doresc spor la treaba si Pofta  buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...