Monday, March 12, 2012

BRIOSE CU CIOCOLATA


BRIOSE CU CIOCOLATA


Bun gasit din nou dragii mei cititori,
Cui nu-i place ciocolata?Sigur sunt multi printre noi care adora acest desert.
Astazi va voi prezenta ceva cu totul deosebit, dar mai ales sanatos...da!Chiar daca este dulce si chiar daca este cu ciocolata!Despre acest subiect va voi scrie cu alta ocazie. Beneficiile ciocolatei, untului, si adesertului in general.
Bun...sa purcedem la treabaTimpul este scurt si mai avem o multime de facut prin casa, sau prin alta parte.
Asadar, avem nevoie de:
200 gr faina alba (1cup)
55 gr pudra de cacao
1 lingura de praf de copt
un varf de cutit de sare
120 gr zahar brun(daca nu aveti brun este bun si alb)
150 gr butoni de ciocolata alba
(in cazul in care nu gasiti acest produs, se poate inlocuii cu ciocolata alba pisata marunt,dar nu foarte marunt)
100 gr alune pisate(nu pudra)
2 oua
250ml frisca lichida
1 lingura esenta de vanilie
1lingura esenta de rom
1lingurita esenta de caramel
Optional 20ml  liqueur de cacao sau de ciocolata
6 linguri ulei sau 100gr unt topit
12 butoni de ciocolata alba(pt decorat)
Tava pt copt
Hartie pt briose, care se pun in formele respective
daca nu este hartie atunci se ung formele cu ulei sau unt topit


Se pregateste in felul urmator.Extrem de simplu!

Intr-un castron mare se pun ingredientele uscate, faina, pudra de cacao, praful de copt, sarea, zaharul, butonii de ciocolata. Se ameste toate ingrediente.
Apoi intr-un alt castron se bat ouale, apoi se adauga frisca lichida, untul topit sau uleiul, esentele.
Se amesteca si acestea omogen dupa aceea se adauga in castronul cu ingredientele uscate si se amesteca rapid, pt a se incopora!
A SE RETINE!!!NU INSITATI CU AMESTECATUL ALTFEL BRIOSELE VOR DEVENII TARI1PT A AVEA O BRIOSA PUFOASA SI SUCULENTA SE AMESTECA DE 2-3 ORI AMESTECUL!
Apoit toul se pune in forme si se lasa la copt pt 25 minute la o temperatura de 150grade.

Cand s-au scos din cuptor imediat se pune pe cate o briosa putonul de ciocolata alba.
Dupa 5 minute se scot din fome si se lasa la racit pe un cos, sau farfurie.
Va doresc spor la treaba, dar mai ales pofta buna!



Pt intrebari, nelamuriri va astept cu intrebari.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...