Monday, March 12, 2012

BRANZA FETA CONSERVATA

BRANZA FETA IN ULEI

Dragii mei cititori, bine v-am gasit si la aceasta delicioasa reteta, dar mai ales simplu de facut. Sigur v-a impresiona si cel mai aprig critic si cel mai dificil degustator.
Asadar, gospodinele mele avem nevoi de:

2 borcane frumoase care se vor inchide cu un capac etans.
1 borcan de 600 gr si unul de 400 gr.
Se vor spala si usca inainte de folosire.
Acum purcedem la ingredientele care vor sta frumos in aceste borcane.
500gr branza feta
100 gr masline(de care preferati dvs.
2  linguri cu varf de oregano uscat
2 linguri piper rosu(in cazul in care nu aveti acest tip de piper, se poate folosii si negru
1/2 l ulei de masline sau de floarea soarelui
4 foi de dafin


Asadar, se taie branza feta in cubulete potrivite si se aseaza pe o farfurie intinsa. Alaturi vom pune si maslinele.Este de preferat cate 250 gr de branza sa se prepare pt a nu strivii bucatale de branza si pt a le amesteca mai rapid.
peste branza si masline se presara Oregano uscat si se amesteca usor pt ca branza sa ia pe toate fetele oregano.
In borca se aseaza 2 foi de dafin, potrivite si cateva boabe de piper, apoi amestecul de branza si masline se pune in borcan. Peste se adauga din nou boabe de piper si se toarna ulei.La fel se procedeaza si cu borcanul doi.
Totul se inchide etans si se lasa la lumina(nu in bataia soarelui) pt 2 satpatamani.


Este un aperitiv mediteranean pe care l-am invatat cam singura.
Sfat!: Daca sunteti iubitoare de condimente, reteta se poate face si cu cimbru, tarhon, arbagic, ardei gras copt.
pt intrebari si sugestii va stau la dispozitie.



Va doresc spor la treaba si Pofta Buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...