Wednesday, March 14, 2012

MAIONEZA DE CARTOFI

MAIONEZA DE CARTOFI


daca incercati o data acest tip de maioneza va garantez ca nu veti mai face altfel. Este mult mai usoara ca cea clasica si nu se taie niciodata!

Avem nevoie de:
 1 cartof mediu
1 galbenus crud
sare, piper dupa gust
suc de lamaie
6 ml apa rece
300 ml ulei( cantitatea de ulei variaza in funtie de cantitatea de maioneza dorita)

Mod de prepaprare:
Se pune cartoful la fiert in coaja, pt asi pastra vitaminele si se fierbe bine.
Dupa ce s-a fiert se scoate din apa si se lasa la racit 10 minute. apoi  se cojeste si in castronul potrivit pt maioneza se piseaza cu o furculita foarte bine. Dupa ce l-ati faramat foarte bine se adauga galbenusul si tot cu furculita se continua pisarea pana ce se formeaza o crema. Peste crema de cartofi si galbenus de ou se toarna cam 30 ml de apa rece pt a se desface ompozitia si a lasa uleiul sa intre mai usor. Incepeti sa turnati uleiul si amestecati. Daca devine prea dens puneti suc de lamaie sau apa. Se procedeaza in felul acesta pana terminati uleiul.Se asezoneaza cu sare si piper si suc de laie dupa gust. Daca totusi maioneza este prea densa puteti sa mai adaugati apa rece pana devine pufoasa.

Se poate adauga, usturoi(dupa gust), dar aveti grija ca usturoiul se fixeaza dupa cateva ore.De asemenea se poate pune marar uscat, patrunjel, cimbru...in funtie de gusturile dvs si mai ales la ce doriti sa o folositi. Se poate face si dressing din acest tip de maioneza, doar trebuie sa o diliati mai mult cu apa minerala sau sifon. carbonul din apa o face si mai delicioasa.




Va doresc spor la treaba si Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...