Sunday, December 2, 2012

DRIED APRICOTS BRIOCHE / BRIOSE DOSPITE CU CAISE USCATE


Este una dintre retele care-mi plac foarte mult. Sunt cu aluat dospit, aromat si plin de caise uscate. Acestea dau brioselor o savoare si un parfum unic. Sunt delicioase pt micul dejun sau o gustare. Cei mici le vor adora. Recomand reteta si pt masa de Craciun ca mini conzonacei.


Ingrediente:
(pt 8 briose)

125 ml lapte dulce, caldut,
1 lingurita drojdie uscata,
2 lingura zahar alb tos,
3 galbenuse,
2 ou intreg,
2 cups faina alba, cernuta
1/4 lingurita sare,
80 gr unt, topit,
200 gr caise uscate,
4 linguri zahar brun

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de  zahar alb si se dizolva in 50 ml lapte caldut. 

Oule si galbenusurile se amesteca bine cu restul de lapte si restul de zahar alb tos. Cand drojdia s-a dizolvat se pune peste oua. 
Separat, intr-un castron sticla/portelan se amesteca faina si sarea. 
Peste faina se toarna tot amestecul mai sus facut si incepe framantarea. Cand totul este incorporat bine cu faina se adauga untul topit si acum se framanta viguros pana cand acesta se incorporeaza complet in aluat.

Se lasa la dospit 1 ora intr-un castron tapetat cu ulei si acoperit cu folie de plastic pt ai sporii procesul de crestere.


Cand este gata, dublat in dimensiuni, aluatul se intinde pe blatul de lucru. Ar trebuii sa fie intins cam cu dimensiunuile 30 X 20 cm. Se presara caisele uscate tocate marunt si zaharul brun, apoi se ruleaza usor. Se taie bucati cam de 4 cm si se pun la copt in tava de briose. Cele 12 forme, gasiti forma la pagina de "Check-uri si Briose" forma. Briosele se vor unge cu ou batut si  se pun la copt cam 20 de minute in cuptorul pre- incalzit la 200 de grade. Temperatura de coacere este aceeasi, 200 de grade, foc mare.

Sunt gata cand se rumenesc frumos.


Pofta buna!


Variataii la aceasta reteta minunata de briose dospite sunt nenumarate. Se pot inlocuii caisele uscate cu alte fructe, de asemenea uscate. Iar peste cele doua ingrediente de umplutura se pot pune nuci pisate sau orice fel de alune. Este un desert dospit minunat pt Sarbatorile de Iarna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...