Thursday, December 6, 2012

CANDIED LEMON PEEL / COAJA DE LAMAIE CONFIATA


Cu intrebuintari nenumarate aceasta reteta nu trebuie sa lipseasca din bucataria noastra. Se poate folosii cu precadere in aceasta perioada in aluaturile de cozonaci, briose dospite, check-uri, torturi, creme. Este foarte deosebita!

Ingrediente:

300 gr coaja de lamaie,
300 ml apa,
300 gr zahar alb tos,
1 stea de anason,
foarte putina sare
1 borcan sterilizat

Mo de preparare:

Coaja de lamaie se pune la fiert in apa rece. Se lasa sa locoteasca 10 minute. Se scurge de apa.

Separat apa, zaharul si anasonul se pun pe foc sa clocoteasca pana cand devine un sirop galbui.

Coaja de lamaie se aseaza in borcanul sterilizat, iar cand siropul este gata se toarna in borcan. Se inchide etans.

Se poate folosii dupa 4 saptamani.


NOTA:

Cantitatea de coaja de lamaie poate sa varieze. Ideal ar fii sa cantariti in prealabil coaja. In functie de gramajul ei se foloseste apa si zahar. Trebuie sa fie toate in cantitati egale.

Urmatoarea postare va fii si coaja de portocale. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...