Sunday, September 9, 2012

SMOKED SALMON WITH FRIED POTATOES TORTILLA


O mancare exotica si delicioasa. Extrem de hranitoare si bogata in Omega 3, vitamine si fibre. 

Ingrediente:


500 gr catofi rosii,
6 oua,
1 lingura marar proaspat/uscat,
sare si piper negru macinat,
125 ml ulei de masline,
6 fire ceapa verde,
somon afumat

Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu sare. Se pot pregatii si la microunde in Vegetable Steamer( 10 minute). Eu prefer varianta 2. Catofii sunt mai delicios in acest mod.
Dupa ce i-ati fiert se scurc de apa si se lasa la racit.

Separat ceapa verde se taiemarunt si se pune la prajit, se adauga cartofii taiati bucatele relativ mici. Se calesc pe foc pana cand se rumenesc si ceapa si catofii. 
Intr-un castron ouale se bat cu sare, piper si mararul tocat marunt. Se pun apoi peste cartofi si ceapa verde. Se prajesc pe ambele parti. Atentie se intoarce pt nu se rupe in bucati.

Cand este gata, se pune pe farfurie, iar deasupra somon afumat.
Este delicios si mai ales indicat a se consuma cu o salata din frunze amare. Aceasta se pregateste din frunze de voinicica,de andive si papadie.Dressing-ul poate fii Herb Vinegar ( a se vedea pagina "Oteturi si Uleiuri aromate") sau suc de lamaie.Se poate adauga pt o textura crocanta, castravete feliat.
Acest tip de salata va ajuta la digestie intr-un mod natural.


Am atasat 2 link-uri pt mai multe detalii despre Rocket Salat & Andive Leaf
http://ro.wikipedia.org/wiki/Voinicic%C4%83
http://ro.wikipedia.org/wiki/Andiv%C4%83


Va doresc pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...