Saturday, September 1, 2012

BAKED POTATOES WITH MOZZARELLA CHEESE/CARTOFI COPTI CU BRANZA MOZZARELA


Puiul nostru ar spune...yum...yum... aceste cuvinte spun tot:))



Ingrediente:

6 cartofi rosii medii,
1 ceapa alba mare,
100 gr unt,
4 linguri de ulei,
4 felii mari de sunca,
sare, piper dupa gust,
1/2 lingurita de oregano uscat,
1/2 lingurita marar uscat (optional),
1/2 lingurita chives 
5 gr branza mozzarella,


Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun la cuptor la foc mare, 250 grade timp de 1ora. Ar trebuii sa aiba o coaja crocanta.
Intre timp ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Se rumeneste pt un gust deosebit.
Cand sunt gata cartofii se scot din cuptor si se lasa la racit 10 minute, apoi se taie in jumatati. Fiecarea jumatate se scobeste si se lasa doar coaja crocanta.
Pulpa de cartof se piseaza, nu puree, si se amesteca cu untul, sunca si ceapa calita. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga oregano, chives si mararul uscat(daca ati optata pt acesta).
Compozitia se aseaza la loc in jumatatile de cartofi. Deasupra se pune cate un varf de branza mozzarella si se pune la cuptor, 250 grade pana cand branza s-a topit.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...