Saturday, September 1, 2012

PORK HOCK JELLY / PIFTIE DIN CIOLAN AFUMAT/


O delicatesa!Aceasta reteta a fost folosita ani la randul in familia noastra. Este dragoste la prima vedere si gustare. O incantare, te seduce instant.




Ingrediente:
1 ciolan afumat mare,
(1 1/2 kg)
5 l de apa,
1 ceapa alba mica,
1 lingura de piper boabe Gourmet, 
1 lingura boabe de coriandru,
4-5 foi de dafin,
1 lingura de sare,
8-10 catei de usturoi


Mod de preparare:
Ciolanul se spala si se pune la fiert cu sare, la foc mare.Cand spuma se ridica se curata si de asemenea si grasimea care iese din ciolan. Se adauga piperul si coriandru boabe, foile de dafin si ceapa. Daca ciolanul este foarte gras, reamintesc, trebuie curata grasimea pe masura ce se desprinde de carne. Eu asa procedez, deoarece doresc ca piftia sa fie clara si nu plina de grasime.
Se lasa pe foc timp de 3 ore, pana cand carnea s-a desprins complet de pe os.

Cand s-a fiert complet, se lasa deoparte cam 1/ 2 ora, pana cand carnea devine mai usor de manevrat si nu mai este foarte fierbinte.
Se curata carnea de sorici, pieliti si se aseaza in castroanele alese pt piftie. Soriciul de asemenea daca este foarte plin de grasime se va curata putin apoi se taie fasii subtiri. In castron se pune un amestec de carne si sorici tocat.
In supa ramasa se pune usturoiul pisat cu sare. Se mesteca, gusta si daca totul este echilibrat in gust, de sare si usturoi se toarna prin se strecuratoare in castroanele cu carne. 

Este o reteta delicioasa, usor de facut fara prea multa bataie de cap.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...