Sunday, October 7, 2012

FLUFFY COTTAGE CHEESE PIE/ PLACINTA PUFOASA CU BRANZA


Ei bine zilele acestea am desoperit ceva delicios si pufos. O placinta cu branza, fara foi, insa extrem de gustoasa. Se pregateste mai repede decat traditionala placinta cu branza si este foarte apreciata de familie.


Asadar avem nevoie de:
500 gr branza de vaci,
250 gr smantana,
8 oua,
1/4 cup + 3 linguri de zahar alb fin (Caster Sugar),
60 gr stafide,
1 cup faina alba,
1/8 lingurita sare,
2 lingurite coaja de lamaie,
1 lingura esenta de vanilie,
1 lingura esenta de rom,
1 lingura ulei (pt uns tava de copt)
1 lingura gris(pt tapetat tava de copt)

Mod de preparare:

Branza se amesteca cu smantana, pana devine o crema. Se adauga apoi galbenusurile, sarea si esentele. Cand totul este incorporat se pun stafidele si faina. Atentie mestecati bine compozitia pt ca faina sa nu formeze cocoloase.

Albusurile se bat spuma , pana cand se leaga complet si ferm. Cand sunt gata se incorporeaza in compozitia de branza, prin "impachetare". Cred ca sunteti deja familiari cu acest termen. 

O tava cu dimensiunile 30 x 20 cm se unge cu putin ulei, apoi se tapeteaza cu gris.

Cuptorul se porneste la 160 grade si se lasa 10 minute pt a se incalzii.

Cand este gata aranjata compozitia in tava, se pune la copt timp de 1 ora, la aceeasi temperatura mai sus mentionata. In cazul in care considerati ca placinta este mult rumenita peste gustul dvs, dupa 40 minute de coacere asezati o folie de aluminiu peste ea, dar nu etans inchisa, doar ca o palarie care acopera partea de sus. In felul acesta veti oprii procesul de rumenire. 

Cand este gata se lasa la racit timp de 30 minute, apoi se portioneaza. Se serveste pudrata cu zahar.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...