Thursday, October 18, 2012

FLAVORED ORANGE & LEMON RIND






Arome pt prajituri, atat de necesare pt ai conferii oricarui tip de prajitura,tort,cozonac, crema o savoare speciala si delicioasa.
Acum voi vorbii in particular de coaja de portocale si de ceaa de lamaie. Intens parfumate si bogate in ulei esential, ambele tipuri de coaje sunt folosite in industria.... Pt a va usura putin munca, astfel pt a nu cojii de fiecare data prin razatoare ambele fructe ,vom face astazi un amestec specila spre pastrare si folosire in momentul necesar.

Ambele retete sunt aproape identice, numai ingredientul principal face diferenta.

Se poate face in cantitati mici sau mari depinde de numarul de fructe in ambele cazuri,lamaie si portocala. Eu am ales un numar de 7 fructe din ambele. Folosesc foarte mult aceasta aroma asa incat pt o vreme mi-am facut proviziile necesare.

Astfel, voi incepem mai intai cu fructul aromat si dulce,portocala:

7 portocale,
7 linguri de zahar alb, super fin (caster sugar)
se poate folosii si zahar alb tos
7 pliculete zahar vanilat
2-3 linguri de apa,

Mo de preparare:

Portocalele se spala cu apa rece, pt a curata toate impuritatile, apoi se curata coaja,precum marul. Atentie, intr-o coaja subtire, nu trebuie luat foarte mult din coaja alba a portocalei.

 Cand toate s-au curata bine de coaja, incepem pregatirea propriu-zisa.

In vasul  robotului de bucatarie, folosind-se accesoriu lama de tocat,se pune coaja de portocale. In functie de marimea vasului se pune cantitatea de coaja. (Va dau un exemplu. Intr-un vas de 1 litru, se va pune coaja de la 2 portocale.) Este important a nu se pune foarte mult, pt a se toca cu usurinta, dar ma ales  pt ca tocatul sa fie foarte fin. 

Asadar, dvs decideti in cate transe faceti tocatul. Cand puneti coaja de portocale spre macinare, adaugati si o lingura de apa. Ii va sporii parfumul si va inmuia mai repede coaja.

cand ati terminat de tocat toata cantitatea, o puneti intr-un castron adaugandu-se zaharul si zaharul vanilat. Se mesteca bine, apoi se lasa la temperatura camerei timp de 2 ore, mestecandu-se sporadic,din cand in cand. Se va observa ca tot amestecul va lasa un suc, nu-l inlaturati, face parte din savoarea aromei.

La final se vor pune in borcane, etans inchise si se pastreaza la frigider. Se foloseste la nevoie.
Nu este nevoie sa sterilizati borcanul, doar trebuie sa complet uscat. Daca are urme de apa, poate strica tot amestecul nostru aromat:))

NOTA: Toti acesti pasi, mentionaati de mine, macinatul fin, zaharul adaugat si mesetcatul sporadic timp de 2 ore la temperatura camerei sunt foarte importante pt a se evita formarea mucegaiului pe produsul nostru. Se remerca cu usurinta ca pregatim o cantitate destul de mare, asa incat se va tine la frigider o vreme. Nu dorim surpize neplacute, pt a nu strica gustul nici unui desert preferat.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...