Friday, October 5, 2012

CHEESE CROISSANT


Aceste minunate cornuri pufoase sunt excelente servite la micul dejun sau ca o gustare intre mese. Din fericire aceasta reteta este simpla si nicidecum sa va ridice probleme in timpul pregatirii.


Ingrediente:
pt 12 buc

120 ml lapte caldut,
2 linguri de apa,
1 ou,
330 gr faina alba superioara (High Grade),
25 gr unt 
1 lingurita sare,
1 lingura zahar super fin,
1 1/2 lingurita drojdie uscata
175 gr unt extra 
1 ou + 1 lingura lapte (pt uns )

175 gr cascaval,
(taiat sub forma de 12 bastonase)

Mod de preparare:

In tava masini de paine se pun ingredientele in ordinea enumerata mai sus pana la drojdia uscata. Cantitatea de 175 gr de unt o vom folosii pt "impachetarea" aluatului pt ai conferii textura de pufos in mai multe foi.
Se porneste masina de paine si se programeaza pe framantat aluat.
Untul (174 gr) se pregateste intre timp aranjandu-se  sub forma unui bloc, cu o grosime de 2cm. Se mentioneaza ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei, daca este rece nu se poate prelucra si mai ales incorpora in aluat.

Asadar, cand aluatul este gata framantat se intinde pe blatul de lucru, tapetat cu faina intr-o forma dreptunghiulara de doua ori in dimensiuni fata de forma untului. Cand este gata untul se aseaza pe o jumatatate acoperindu-se cu cealalta parte de aluat. Se intinde cu facaletul, tot in forma dreptunghiulara, apoi se impacheteaza in trei. Se lasa la rece timp de 15 minute intr-o folie de plastic. Cand timpul a expirat se mai intinde inca o data  si se impacheteaza tot in trei. Se lasa la rece timp de 30 minute, in folie de plastic.
Se scoate de la rece si se intinde o foaie rotunda, destul de subtire in grosime. Se taie cercul pe diagonala in 6, astefel rezultand 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se aseaza bastonasul de cascaval. Apucand cu ambele maini fiecare varf, se intinde putin apoi se ruleaza catre interioul cercului, varful cornului. Se unge cu ou batut fiecare varf, pt ca in timpul coacerii sa nu se desprinda.
Cand sunt gata toate cele 12 se pun la dospit timp de 30 minute. Inainte de a fii puse la copt se ung cu ou batut. Optional se poate folosii seminte de chimen, susan, dupa preferinte.

Se coc timp de 40 minute, pana devin rumene si pufoase. Temperatura va fii de 160 grade. Cuptorul pre-incalzit timp de 10 minute la aceeasi temperatura.

Delicios si pufos...bon appetite!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...