Sunday, October 7, 2012

TEFF & LINSEED BREAD / PAINE CU SEMINTE TEFF SI DE IN


Dragele mele cititoare, astazi am incercat ceva nou. Dupa cum stiti painea este un ailment foarte important, care ne aduce un aport nutritiv. Incerc de fiecare data, sa fie ceva special, dar mai ales bogat in vitamine si minerale. Asadar, de curand am descoperit semintele TEFF. Le-am adaugat in aluatul de paine si a iesit ceva senzational. Doresc sa va impartasesc aceasta reteta.


Ingrediente:
pt 2 paini

500 ml apa calduta,
2 lingurite de sare,
2 lingurite de zahar,
4 linguri de ulei de masline,
5 cups de faina alba, High Grade
1/4 cup seminte TEFF,
1/2 seminte de in
4 lingurite dorojdie uscata, super activa(pt masina de paine)
oua pt unsa painile(optional)


Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun in masina de paine in ordinea enumerata mai sus. Se alege programul de framantat aluat si se lasa pana cand programul se termina, cu dospire inclusa.

Cand este gata se scoate din tava masini de paine si se pune pe blatul de lucru, tapetat cu faina. Usor se apasa aluatul si se imparte in doua. Forma pe care doriti sa o dati paini va apartine. Eu am ales rotunda. 
Se pune in forme, unse cu ulei si se mai lasa la crescut timp de 1 ora.

Cand sunt gata crescute, se pun la copt, 160 grade, timp de 60 minute. Cuptorul trebuie pre-incalzit timp de 10 minute, la aceeasi temperatura.

Este delicioasa, dar mai ales hranitoare. Acest tip de seminte sunt bogate in calciu si fier. Gasiti detalii la pagina "Notitele bucataresei".

Enjoy!


Daca nu aveti sau nu doriti sa folositi masina de paine, se poate prepara in mod manual acest aluat.
Procedeul este diferit putin.Drojdia se dizolva in 100 ml de apa impreuna cu zaharul si sarea. Toate trebuie dizolvate complet. Se lasa la dospit 10 minute.

Intr-un vas mare se pune faina amestecata cu semintele de in si teff. In centru se face un caus si se pune drojdia dospita. Treptat se adauga si restul de apa (400 ml), incoporandu-se toata faina. Se framanta viguros cateva minute, apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, acoperti cu folie de plastic.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...