Friday, October 5, 2012

RAISINS & CHOC CHIP BRIOCHE /BRIOSE CU CIOCOLATA SI STAFIDE


Ei bine dragii mei cititori fideli, m-am intors cu idei multe si pofta de impartasit cu voi cele mai minunate retete. Astazi voi prezenta o reteta delicioasa de briose cu ciocolata si stafide, am incercat-o de cateva ori si mi-a placut nespus. As putea-o asemana foarte mult cu cozonacul nostru romanesc, in aroma si textura. Procedeul insa este altul. Este usor diferita de ceea ce am facut pana acum,ca briose, insa nu foarte complicat.
Daca-i asa buna...atunci sa incepem!


Ingrediente:

300 gr faina alba, High Grade 
4 oua, 1 lingurita drojdie uscata, 
600 gr zahar alb, super fin
120 ml apa calduta,
1 lingura zahar alb super fin,
120 gr unt, nesarat (tempertaura camerei),
100 gr stafide,
120 gr choc chip,
1 lingura esenta de rom,
1 lingura esenta de vanilie,
1 lingurita coaja de lamaie,
1 lingurita esenta caramel,
1 ou (batut)

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in  apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar. Totul se lasa la dospit timp de 10 minute. Cand timpul a expirat se adauga ouale batute, 100 gr faina si zaharul. Se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste complet. Punem apoi toate esentele si coaja de lamaie si restul de faina. Totul se lasa la dospit timp de 1 ora, pana cand cantitatea se dubleaza.
Cand este gata, se incorporeaza untul foarte bine. Acesta a fost lasat la temperatura camerei cateva ore inainte de a fii folosit. Se adauga apoi stafidele si   ciocolata.
Intre timp o forma de 12 briose se unge cu ulei. Cand aluatul este gata, dospit se pune in fiecare forma doar pana la jumatate. Se mai lasa apoi la crescut in 20 minute pana cand compozitia acopera  2/3 din forma de briosa. 
Se unge fiecare briosa cu ou batut si se pun la copt, 180 grade timp de 50 minute, pana cand devin rumene si crescute foarte bine.

Cand sunt gata se scot din forme si se lasa la racit. Sunt delicioase si se pot pastra pana la 2 saptamani intr-un recipient etans inchis, la rece. 


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...