Monday, October 8, 2012

SOY & LINSEED BREAD / PAINE CU SEMINTE DE IN SI SOIA


Atat de delicioasa, fina si deosebita.


Ingrediente:
(pt 2 paini)

500 ml apa calduta,
2 lingurite sare,
2 lingurite zahar alb,
4 linguri ulei de masline,
4 cups/450 gr. de faina alba (High Grade)
1/4 cup soia sub forma de granule,
1/4 cup/115gr. seminte de in,
4 lingurite de drojdie uscata (super activa)


Mod de preparare:

Toate ingrediente mai sus mentionate se pun in tava masinii de paine, in ordinea enumerata. Se programeaza pe framantat si se lasa pana la terminarea programului, inlusiv dospirea.
 Un amanunt!!! Soia graunte se pune la inmuiat in apa clocotita timp de 5 minute. Inainte de a fii adaugata in aluat cu celelalte seminte se vor scurge prin strecuratoare, eliminandu-se complet apa.

Cand programul de framantare a luat sfarsit se scoate aluatul pe blatul de lucru, tapetat cu faina. Se preseaza putin, apoi se imparte in doua. Fiecare parte se aranjeaza sub forma preferata, apoi se mai pun la dospit inca 1 ora in tavile de copt, inainte unse cu putin ulei.
Cand timpul de dospire a expirat se pun la copt timp de 1 ora, la 160 grade. Cuptorul a fost preincalzit la aceeasi temperatura timp de 10 minute.

Nota: Aspectul exterior al painii se poate face in mai multe moduri. Fie se cresteaza in 2-3 fasii cu un cutit ascutit, fie se lasa simpla. Se poate unge cu ou batut sau tapetata cu faina. Imi place de fiecare data sa experimentez modele noi sau daca sunt in graba pur si simplu presar putina faina si gata sunt de copt.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...