Friday, November 2, 2012

SAUERKRAUT CASSEROLE WITH HERBS & BACON / VARZA MURATA CALITA



O mancare delicioasa, specifica meleagurilor romanesti, insa intalnita si in bucataria germana,poate nu chiar in acelasi stil. Astazi eu o voi prezenta pe cea traditionala romaneasca, mai cu seama cea din bucovina, cu afumatura. Este foarte simplu de facut si extrem de gustoasa.

Ingrediente:


1 varza alba mare acra,
1 ceapa mare alba,
200 gr piept de porc afumat,
200 ml ulei de floarea soarelui,
piper negru macinat,
200 ml rosii in bulion,
100 gr pasta de rosii,
10 fire cimbru verde sau uscat,
2-3 foi de dafin,
10 fire marar verde,
10 fire patrunjel verde

Mod de preparare:

Varza tocata fin se va pune la desarat 2-3 ore, in functie de nivelul sarii din saramura in carea a stat la murat.  

Pipetul de porc se taie bucatele mici si se pune la prajit in ulei, pe foc mediu. Cand este foarte bine rumenit se scoate pe o farfurie apoi in uleiul ramas se pune la calit ceapa tocata marunt. Se caleste cateva minute, pana cand evina moale si putin aurie, apoi se adauga pieptul de porc prajit, varza si se amesteca bine. Focul se reduce la minim. Se adauga rosiile in bulion si pasta de rosii, cimbru, foile de dafin si totul se pune la cuptor timp de 2 ore. Se amesteca ocazional. Focul sa fie de intensitate medie, circa 160 grade, altfel daca este foarte mare totul se va arde la suprafata si gustul delicios de calit se va transforma in scrum.

Cu 10 minute inainte de a fii gata se adauga mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.

Gata, dupa cum va spus aproape se face singura aceasta varza delicioasa. Se poate servii alaturi de o friptura sau cu mamaliguta si cu un pahara de vin. Daca nu sunteti impatimiti dupa mamaliguta atunci se serveste cu o paine aleasa de casa. Retete de paine delicioasa gasiti la pagina "Panificatie".

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...