Saturday, November 10, 2012

SAVORY CHEESE PIE / PLACINTA CU BRANZA SARATA


O placinta spectaculoasa si foarte gustoasa. Placinta copilariei mele. Cu un aspect sofisticat si textura fina, face ca orice masa sa fie de 5 stele.


Ingrediente:
(8 portii)

400 gr aluat filo,
600 gr branza telemea de vaca/feta de vaca,
250 gr smantana,
5 oua,
1/8 lingurita piper alb macinat,
1/4 lingurita oregano,
100 gr unt,
100 ml ulei,
seminte de chimen si de susan


Mod de preparare:

Branza se amesteca cu smantana si galbenusurile de ou. De asemenea se adauga si mirodeniile.
Albusul se bate spuma si se incorporeaza ulterior.

Untul se topeste si se amesteca cu uleiul.

O tava de copt, rotunda cu diametrul de 20 cm, se tapeteaza cu ulei, iar apoi se aseaza aluatul filo, fiecare foaie, tapetandu-se cu grasime. Se lasa pe marginile tavii o bordura de foi de 10 cm, pt ca mai apoi cand se pune compozitia de branza toate foile sa o acopere formand un pachet etans inchis in foi. Eu am avut foi dreptunghiulare cu latimea de 30 cm, astfel 20 cm in tava, iar restul pe margine. 
 Compozitia gata pregatita se pune in tava, apoi fiecare foaie se unge cu grasime si se inchide placinta.

Se presara seminte de chimen si susan, apoi se pune la copt timp de 1 h, foc mediu, 160 grade. Cuptorul a fost pre-incalzit timp de 10 minute la aceeasi temperatura. 
Se poate taia inainte de a se coace, pt a evita ruperea foilor, foarte delicate si rumenite, cum preferati.Eu am taiat-o la final, dupa coacere.

Pofta buna!





Nota: Se pot face 3 variatii la aceasta placinta. Sunt delicioase toate trei. Putem inlocuii 100 gr de branza cu 100 gr masline negre feliate, dietetice. 
A doua varianta este cea cu spanac fiert. Din cantitatea initiala de 600 gr se vor inlocuii 200 gr de branza cu spanac fiert, apoi scurs (foarte bine).
Cea de-a 3-a varianta este cu praz. Asemenea celei cu spanac, se inlocuiesc 200 gr de branza cu praz fiert, apoi scurs ( foarte bine)

La toate cele trei restul procedeului este identic cu cel initial cu  branza in totalitate.
Cu orice fel de intrebari, nelamuriri, va stau la dispozitie. 
Succes!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...