Tuesday, November 6, 2012

CRISPY POTATOES WITH SPRING GARLIC/ CARTOFI LA CUPTOR CU USTUROI VERDE


Dragii mei cititori, incepand de astazi, pe langa retete minunate si simple care pot fii incercat in fiecare zii si cu fiecare ocazie. voi posta de asemenea si bucate pt masa de Craciun. Sunt cu specific romanesc, dar si international. Aperitive, fel principal, desert, le gasiti aici. Toate vor fii pe un buget mediu si fara multa bataie de cap. Doar stiti ca nu-mi place sa va incurc, doar sa va bucurati de procesul pregatirii, iar mai apoi de gustatul lor. Asadar, fiti cu ochii pe paginile noastre pt a va organiza masa festiva de Craciun si cu extensie si de Anul Nou. O noua pagina a fost creata "Bucate de Craciun".

Acum va prezint cartofi la cuptor cu usturoi verde. Gustosi, hranitori si plini de arome.


Ingrediente:

5 cartofi rosii, medii,
4-5 fire usturoi verde,
1/4 lingurita coriandru pudra,
1/4 lingurita piper alb macinat,
1 lingurita sare,
200 ml ulei vegetal, de masline sau floarea soarelui


Mod de preparare:

Cartofii se vor curata de coaja si se vor taia cubulete de marime medie. Daca aveti microwave steamer, ii puneti 10 minute la microunde. Atfel, se vor pune la fiert, in abur. Pt a doua varianta sunt gata cand scobitoare poate sa intre usor in cartof.

Intre timp se pregateste sosul. Uleiul, usturoiul verde, tocat foarte marunt si condimente se amesteca toate pana cand sarea se topeste complet. 
Intr-un vas de copt se pune 1/3 din sos, apoi cartofii fierti si restul de sos se toarna peste ei, cat sa acopere fiacare cub de cartofi.

Se coc la cuptor, foc mare, 250 grade, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumeniti bine.

Sunt o garnitura excelenta.

Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...