Sunday, November 18, 2012

RAISINS / TIPURI DE STAFIDE


Cititori dragi m-am gandit odata cu postarile mele cu delicioase retete care vin sa va imbogateasca masa de Craciun, sa duc si cateva detalii despre renumitele si atat de indragite stafide. Multi dintre noi cunosteam (pana acum) un singur tip de stafide. Cea comuna. Ei bine!Sunt trei la numar si fiecare provine, evident din alte tipuri de struguri, caci de aici isi au originea. Delicioasele fructe uscate sunt indragite de toata lumea si aduc oricarui  desert si produs de panificatie un gust si textura deosebita.

Dupa cum spuneam anterior STAFIDELE SUNT STRUGURI USCATI. 


Raisins
Stafide = engl. Raisins sunt rezultatul strugurilor albi uscati, de Moscatel.






Sultanas
Stafide galbene (aurii)= engl. Sultanas sunt de asemenea struguri albi dar o varietate fara samburi. Capata culoare aurie  prin uscare si sunt mai dulci si mai suculente decat stafidele (Raisins) din struguri Moscatel.De asemenea sunt intalnite ca Golden Raisins de US. 



Dried Currant
Stafide negre= engl Currants sunt struguri rosii uscati, fara samburi de asemenea. Prin uscare devin neagri si cu o textura scorojita. Original strugurii au fost cultivati in Grecia si numele de currant (engl) vine de la orasul antic Corinth.
Currant Bush

Asadar, concluzia este ca oricare dintre aceste tipuri de stafide sunt consumate cu placere, iar cozonacul fara ele nu este cozonac.

Va astept si cu alta ocazie, postare, oferindu-va cat mai multe informatii utile pt prepararea delicateselor.

Cu bine!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...