Monday, November 26, 2012

RASPBERRY & PISTACHIO SEMIFREDDO


Ne apropiem de sarbatori si cu grija  alcatuim menu-ul pt masa speciala de Craciun, pt a le oferii celor dragi un festin. Desertul la fel de important este atent ales pt aceasta ocazie speciala. Incercam aici la confidentro sa va aducem cat mai multe retete noi si delicioase. Una dintre ele este aceasta semi-inghetata (semifreddo) extrem de gustoasa si cremoasa. 


Ingrediente:

(pt 8 portii)

2 oua,
4 galbenuse,
1/3 cup zahar alb super fin,
1 3/4 cup frisca( batuta),
2/3 miez de alune fistic, prajite
300 gr zmeura (proaspata/congelata)

Mod de preparare:

Ouale intregi si galbenusele se pun la Bain-Marie. Adica se fierb la abur. Atentie!Apa sa nu atinga castronul cu oua si de asemenea sa nu clocoteasca.
Este gata cand devin cremoase, atunci se dau la o parte si se mesteca timp de 5-7 minute pana cand compozitia se raceste.
Se adauga frisca batuta si se incorporeaza apoi alunele fistic tocate  in bucati ( nu pisate) si zmeura.

O tava de cozonac/check de marime mica se tapeteaza cu ulei apoi cu hartie de copt. Se lasa 3-4 cm margini pe toate partile.
Se poate folosii forma rotunda daca doriti. 
Cand compozitia este gata se pune in tava si se lasa la rece/congelator peste noapte. 
Pt a scoate semi-inghetata din forma este necesar ca aceasta sa stea 5 minute la temperatura camerei apoi este gata pt a sta pe un platou. Se serveste imediat!Deasupra, optional, se pot pune fructe de zmeura.

Pofta buna!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...