Friday, November 9, 2012

CHICKEN SOUP WITH DUMPLINGS / SUPA DE PUI CU GALUSTE


O supa racoritoare, usoara si reconfortanta. O reteta simpla, insa deosebit de gustoasa.


Ingrediente:

6 pulpe de pui,
2 morcovi mari,
1 pastarnac mare, 
1 telina medie,
1 ceapa mare alba,
sare,piper alb  macinat ( dupa gust)
5-6 fire marar verde,
10 fire patrunjel verde,

 Pt galuste: (8)
 1 ou,
1/8 lingurita sare,
1/3 cup gris fin,
1/2 lingurita ulei,
1/4 lingurita praf de copt


Mod de preparare:

Pulpele de pui se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand toata spuma s-a curatat din supa se adauga legumele pt a da un gust deosebit. Cand puiul este fiert, la fel si legumele se scot din supa, apoi toata se strecoara in alt vas.

Prepararea galustilor. Albusul de ou se bate cu  sare. Acesta trebuie sa fie foarte consistent, asemenea compozitie de bezea. Se adauga apoi galbenusul si grisul. Se amesteca cu o furculita pt ca grisul sa nu formeze cocoloase. La final se pune praful de copt si uleiul. Se lasa 10 minute "la odihna".
Supa strecurata se pune din nou pe foc, mediu. O lingurita se umzeste in supa apoi se ia din copozitia de galuste. Se pun cu grija pt a nu se sfarama. Se procedeaza in acest fel pt fiecare galusca. Daca lingurita este uscata, compozitia se lipeste si astfel se compromite totul. Cand ati terminat, se adauga o ceasca de apa rece in supa, pt a fragezii si mai mult galusca. Se da in cateva clocote. Se intorc pe amble parti sa fiarba. Grija sporita, deoarece sunt fine, pufoase si daca se amesteca rapid se rup.
Se adauga la final, morcovul fiert, mararul si patrunjelul verde tocate fin si piper alb macinat. 

Pofta buna! 

NOTA: Pt iubitorii de galuste reteta se poate dubla, astfel se vor folosii 2 oua, iar rezultatul va fii de 16 galuste.
Este o supa hranitoare atat pt cei mari cat mai ales pt cei mici. Se poate oferii si bebelusului de 1 an. Bogata in vitamine si grasime naturala, de pui, ii va oferii bebelusului dvs. un aport nutritiv deosebit. In felul acesta se va familiariza si cu verdeata.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...