Monday, December 3, 2012

HAM,EGG AND CHEESE PIE


Este o reteta de placinta cu succes rasunator. Cine a mancat o felie, a cert-o si pe a doua. Usoara si delicioasa, nu va ingreuneaza nicidecum digestia. Este un aperitiv delicios sau un mic dejun fastuos.
Dar sa ne apucam de treaba!


Ingrediente:
(pt 8 portii)

400 aluat pufos (puff pastry)
5 oua,
125 gr smantana,
1 lingurita de mustar dijonesse,
200 gr sunca fara grasime (gen Praga),
6-7 fire de patrunjel verde,
10 fire de chives (daca nu-l aveti se elimina din reteta),
50 gr cascaval ras,
250 gr cream cheese, Philadelphia,
sare si piper alb macinat dupa gust

1 ou pt uns foaia de desupra


Mo de preparare:

Branza crema (cream cheese) se amesteca cu smantana si ouale pana cand aceasta se desface complet. Cand compozitia este cremoasa se adauga cascavalul, sunca taiata, patrunjelul tocat marunt, mustarul, sare si piper.

O tava rotunda cu diagonala de 25 cm se tapeteaza cu ulei.
Foaia daca ati cuparat-o bloc se va impartii in doua si fiecare parte se intinde conform tavii de copt. 
Prima foaie se puna la baza, apoi toata compozitia se aseaza uniform. Se acopera etans, la margini cu ce-a de a doua foaie. Este bine ca foaia de deasupra sa fie putin intepata cu o furculita pt a nu se umfla foarte mult in timpul coacerii.
Se unge cu ou batut si se pune la copt in cuptorul incalzit la 200 de grade.
Se coace la aceeasi temperatura timp de 25- 30 minute pana cand devine rumenita.
Se poate servii calda sau rece impreuna cu o salata crocanta de cruditati.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...