Friday, December 7, 2012

CANELLINNI BEANS SOUP / SUPA DE FASOLE ALBA USCATA


O supa delicioasa si hranitoare. Fasolea alba impreuna cu legumele si mirodenii creaza o supa sanatoasa.



Ingrediente:

4 l apa (la final vom avea 3 l supa)
3 cutii fasole alba (canellinni beans)
(420 gr cutia)
1 cutie rosii in bulion, tocate
1 lingura pasta de tomate,
2 morcovi potriviti,
1 radacina pastarnac, mediu,
1 tulpina telina verde (sau o radacina de telina, medie),
1 ceapa mare alba
1 ceapa medie rosie,
1 ardei gras rosu, mediu
sare,piper negru macinat dupa gust 
1 lingura cimbru uscat sau 4-5 crengute cimbru verde,
1 crenguta tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon in otet,
100 ml ulei
1 legatura patrunjel verde,
1 legatura leaustean verde,



Mod de preparare:

Legumele toate (morcovul,  pastarnacul, telina, ardeiul gras  si ceapa alba) se curata de coaja, se spala bine apoi se toaca marunt sau cum doriti dvs si se pun la fiert in cei 4 l de apa.Adaugam 50 ml de ulei si ceva sare. Se fierb timp de 30 minute sau pana cand legumele sunt patrunse, apoi se adauga fasolea spalata in prealabil intr-un jet de apa. punem de asemenea cimbrul, rosiile imbulion si pasta de tomate. Se lasa sa fiarba 15 minute. La final vom face un soi de rantas, dar fara faina. Ceapa rosie se toaca fin si se pune la prajit in restul de ulei, 50 ml. Se rumeneste bine, nu arde. Aceasta ceapa va da un gust deosebit supei. Cand este gata se pune in supa. 
La final adaugam piperul negru macina, tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Se potriveste de sare dupa gustul dvs.

Se face foarte usor aceasta supa si este foarte indragita!!!


Pofta mare!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...