Saturday, June 30, 2012

COFFEE & CREAM MUFFINS / BRIOSE CU FRISCA SI CAFEA


Ingrediente:
280 gr faina simpla alba,
1 lingura bicarbonat,
1/8 lingurita de sare,
120 gr zahar brun,
2 oua,
200 ml frisca lichida,
85 gr unt topit,
300 ml frisca batuta,
1 lingurita esenta valilie
1 lingurita esenta de rom,
coaja de la o lamaie,
cacao pt pudrat,
2 linguri Ness,
2 linguri apa clocotita,
12 boabe de cafea,

Mod de preparare:

Faina, bicarbonatul, sarea, si zaharul se amesteca omogen. 

Intr-un alt vas ouale se bat bine in frisca lichida, adaugam untul topit si cafeaua dizolvata in apa. Peste acest amestec se toarna ingredientele  cu faina. Mestecam usor apoi portionam in forma de briose compozitia. Tava de copt a fost unsa cu ulei sau unt topit in prealabil.

In cuptorul deja incins se coc timp de 20 minute la 150 grade.

Dupa ce briosele s-au copt se vor lasa la racit, iar  inainte de a fii servite se decoreaza cu frisca batuta, cacao pudrata, iar in centru  o boaba de cafea.

Voila!!! Pofta mare!  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...