Sunday, June 10, 2012

PRAJITURA CU CREMA DE PORTOCALE


PRAJITURA CU CREMA DE PORTOCALE

Un desert delicat, fin care va face toata familia fericita.

Ingrediente:

300 gr faina (cu agent de dospire),
Self Rising Flour, se foloseste in cazul in care nu aveti amoniac
50 gr unt,
1 ou,
100 ml lapte,
1 lingura zahar pudra,
2 plicuri de zahar vanilat,
1 lingura amoniac(daca folositi amoniac, atunci faina va fii alba simpla)
1 praf de sare.

Pt. crema:
500 ml de lapte,
 linguri de faina alba (se poate folosii cu succes amidon de cartofi sau de porumb),
3 linguri zahar,
250 gr unt,
2 plicuri zahar vanilat,
125 ml suc de portocale
4 linguri suc de lamaie,
1 lingura esenta de portocale,
2 lingurite de coaja de portocale,


Mod de preparare:

Untul se topeste la foc mic, apoi se pune peste lapte. Se adauga oul, un praf de sare, zaharul si treptat faina. Se framanta foarte bine. daca folositi amodon, acesta se va stinge intr-o lingura de otet de vin alb, de 9 grade. 

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde pe blatul de lucru tapetat de faina. Se intinde o foaie extrem de subtire, asemenea hartiei si se coace pe fundul tavii, cam 15 minute la foc mediu. Trebuie sa capete o culoare aurie.

Crema:

O parte din lapte se pune pe foc.
Faina (3 linguri) si zaharul (3 linguri) se amesteca intr-un castron. Treptat se adauga partea de lapte care a ramas si se amesteca cu un tel pt a nu se forma cocoloase. Totul se pune peste laptele de pe foc. Se amesteca cu telul, aproape in permanenta pt a se evita lipirea laptelui de vas. Procedeul dureaza cam 20 minute, focul trebuie sa fie mediu spre mic, nu trebuie sa se afume amestecul, sa capete gust de ars sau lipit.

Cand incepe sa clocoteasca incet, se amesteca in continuu pana ce totul devine o ciulama consistenta.
cand este gata se da de pe foc si se lasa la racit. 
TRUC!!!Pt a nu se forma nici o pojghita pe amestecul de faina si lapte se pune folie se plastic chiar pe amestec si se lasa la rece. 

Intr-un castron untul se bate cu robotul pana devine o spuma, se adauga treptat zaharul pudra si cate o lingura din amestecul de faina cu lapte. Totul se lucreaza la o viteza mica a mixer-ului.
La final se pun toate aromele si se gusta.

Acum se asambleaza prajitura.
Pe o tava se pune prima foaie,apoi creama, foaie creama si la final foaie.
Se serveste a doua zii si se pudreaza cu zahar.

Va doresc spor la treaba si pofta buna!

Nota: O alta reta cu crema de portocale s-ar putea sa va placa.
http://confidentro.blogspot.co.nz/2013/02/orange-mille-foglie.html

2 comments:

  1. Doamne ce bine arata o sa incerc si eu defapt o sa fac cu caiet cu toate retetele mmmmmm

    ReplyDelete
  2. Multumesc pt comentariu!Este si delicioasa nu numai aspectoasa, incearca-o si vei vedea!
    Caietul tau de rete poate sa fie acesta. on line. Nu trebuie sa te mai muncesti sa printezi. Tot ce vrei gasesti aici si poti gasii usor. Sunt asezate pe pagini si de asemenea pe etichete, imposibil sa o ratezi!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...