PAINE CU MASLINE
O combinatie magnifica. Maslinele cu acest tip de paine se combina perfect.
Astfel avem nevoie de:
630 ml apa calduta
2 lingurite de sare
4 lingurite de drojdie uscata
sau 1 lingura de drojide proaspata
900 gr faina alba,(High Grade)
200 gr masline negre dietetice, feliate
Mod de preparare:
Apa, drojdia si sarea se vor amesteca in robotul de bucatarie cu ustensile de framantat, cam 5 minute. Sarea si drojdia trebuie sa se dizolve si sa inceapa reactiile chimice necesare. Treptat adaugam faina. Cam prima jumatate. Lasam sa se framante, pana vedem aluatul fara nici un cocolos. Adaugam si cealalta jumatate de faina si lasam robotul sa framante omogen totul. la final adugam maslinele feliate, robotul mai framanta 5 minute.
Transferam totul intr-un vas mai mare, uns foarte putin cu ulei, pt a nu se lipi, si acoperim cu o folie de plastic. Atentie si suprafat aluatului se va unge cu ulei pt ca folia sa nu se lipeasca de aluat.
Se lasa la dospit timp de 1h 1/2.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, pe blatul de lucru tapetat cu faina se separa in doua si se incearca formarea a 2 paini, mai plate si lungi. Se manevreaza repede, pt a nu scoate toate bulele de aer din aluat. Acestea dau la copt textura minunata.
Se pune la copt intr-o tava mare. daca aveti sentimentul ca vor creste si vor ajunge sa se lipeasca, puneti hartie de copt intre ele.
Timp de coacere: 60 minute, cuptorul incins 10 minute in prealabil
Temperatura de coacere: 150 grade, intensitate medie
Numar de paini: 2
Dupa ce s-a copt, se vor scoate din cuptor si se vor lasa la racit pe un gratar. Astfel, evitam condensul si incruzirea aluatului deja copt.
Va doresc spor la treaba si pofta buna!
No comments:
Post a Comment