Saturday, June 9, 2012

TOCANITA DELICIOASA


TOCANITA DELICIOASA


V a prezint o reteta traditional romaneasca, simplu de facut, dar cu un impact deosebit. Este delicioasa si hranitoare.

Avem nevoie de:

500 gr piept de porc, afumat
4 cepe mari, 2 albe, 2 rosii
4 catei de usturoi,
800 gr rosii in bulion,
1 lingura de pasta de ardei,
5 cartofi medii,
200 ml apa,
sare, piper negru macinat,
1 lingura marar uscat, sau 1 legatura proaspat (10 fire)
1 legatura patrunjel verde( 10 fire viguroase)
4 foi de dafin,
1 lingurita coriandru boabe,
1 lingurita oregano uscat,
2 fire de cimbru,
50 ml ulei

Mod de preparare:

Pieptul de porc se taie marunt si se pune la prajit in 4 linguri de ulei. Se lasa pe foc pana cand toata grasimea se topeste si pieptul de porc s-a rumenit. Apoi se scoate intr-un castron, grasimea lasandu-se in vasul in care s-a prajit.

In uleiul ramas se pune ceapa tocata juliene, insa nu atat de subtire si usturoiul taiat felii. Se caleste cateva minute. Adaugam sare, coriandru boabe, foile de dafin, rosiile in bulion, tocate, pasta de ardei, cartofii taiati in 4-6 si apa. Punem peste toate 1/2 lingurita de oregano si lasam sa fiarba pret de 30 minute. La final adaugam carnea, mararul si cimbru si punem totul la cuptor de data asta pt inca 30 minute, pana ce cartofii sunt moi, pufosi. 
Patrunjelul tocat este ultimul ingredient care se adauga, atunci cand s-a copt complet.
Este delicios cu salata de varza rosie, murata sau dulce.

Reteta de salata o gasiti la pagina"Salate"

Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...