Monday, June 4, 2012

ULEIURI AROMATE


ULEI AROMAT CU ROZMARIN

O reteta simpla, care se poate face in cantitatea dorita cu ulei de masline sau de floarea soarelui. Mai exista un 2 tipuri de uleiuri care pot fii folosite, uleiul din samburi de strugui, extrem de sanatos, ajuta la reducerea colesterorlului si uleiul din cereale si fructe. Un amestec de coacaz negru si nuca, o sursa importanta de Omega 3, adaugat ulei din germeni de grau, porumb si orez. Este un ulei sanatos care poate fii intrebuintat in salate, dar si pt prajit.


Asadar, alegerea va ramane dvs, tipul de ulei intrebuintat trebuie sa fie de calitate foarte buna.


Recipientele alese, trebuie sa fie spalate, iar apoi sterilizate in cuptor. incalzim cuptorul la 100 de grade, timp de 20 minute.Apoi i-l oprim, lasam usa deschisa si pe gratar punem sticlele timp de 20 minute. Se vor steriliza, dar si uscat uniform. Nu avem nevoie de picturi de apa, pt a nu stricta uleiul.


De asemenea forma sticlelor ramane la alegerea dvs. Vor fii de marimi si forme diferite. Important este ca sticla sa fie transparenta. Avem nevoie ca razele de lumina sa patrunda usor.


Rozmarinul (o ramurica cam de 10 cm) trebuie sa fie proaspat, cu un aspect sanatos, fara frunze mancate de gandaci.O ramura tanara este indicat sa alegeti.  Se spala si acesta, apoi se lasa pe un prosop curat la uscat. Trebuie sa fie complet uscat, altfel va mucegaii in ulei, si totul va fii compromis.


Uscat si curat rozmarinul se introduce in sticla cu baza spre fundul sticlei. Varful va fii aproape de gatul sticlei.De asemenea se vor pune la baza sticlei si doi(2) catei de usturoi. Asta in cazul in care aveti o sticla de 1/2 litru. Pt sticle cu o capacitate mai mare, vom folosi cantitate mai mare. Voi da cateva indicative la finalul postarii.
daca nu iubiti usturoiul puteti folosii ! lingurita de piper rosu. Acesta o aroma subtila si nu va fii foarte piperat.

Peste el, adaugam uleiul ales, apoi punem dopul sticlei, etans. Atentie ulei se va pune pana in dop, nu avem voie sa lasam strop de aer in sticla. Va mucegaii planta si rancezii uleiul.


Se va pastra intr-un loc luminos si racoros. Nu trebuie sa stea in bataia soarelui. Se poate folosii dupa 3 saptamani. Este delicios in salatele din carne de miel, sau pt marinate de tot felul. 
Se stie ca rozmarinul are proprietati digestive, ajutand la eliberarea bilei, asadar este un tip de ulei benefic de doua ori.


Daca folositi ulei de masline pt aceasta reteta, pt cei cu o digestie greoaie, o un colecist mai putin rapid, se poate face o cura de sanatate cu acest tip de ulei aromat cu rozmarin. Va dubla efectul curativ. Asadar, dimineata pe stomacul gol, inainte de cafea luati 2 linguri din acest ulei timp de 2 saptamani. Veti fii cu totul alt om. Am urmat acest tratament ani de zile.


Curele se pot repeta de 4 ori pe an sau chiar si atunci cand simtiti ca digestia nu se face cum trebuie.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...