Monday, June 11, 2012
CARTOFI CU CARNATI AFUMATI
CARTOFI CU CARNATI
Ingrediente:
1kg cartofi rosii pt salata,
250 gr carnati afumati,
100 ml ulei (daca aveti aromat cu rozmarin),
200 gr ceapa rosie
3 oua
100 ml lapte
50 gr faina alba,
sare, piper negru macina, dupa gust
1 lingurita cimbru, oregano uscat
4 fire patrunjel verde
Mod de pregatire:
Cartofii se fierb in coaja cu putina sare. Dupa fierbere se curata de coaja si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste,apoi adaugam carnatii taiati rondele, cimbru sau oregano uscat si calim inca 5 minute. Se adauga peste tot cartofii si se amesteca cu grija. Intr-o forma aranjam amestecul si punem peste tot ouale batute cu faina si laptele, sare si piper.
Se pune la cuptor, la foc potrivit. Cand s-au rumenit sunt gata.
La final se pune patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu muraturi, salata de varza acra, dulce, dupa preferinte.
NOTA: Carnatii se pot inlocuii cu costita afumata.
Etichete:
MANCARE ROMANEASCA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment