Saturday, June 30, 2012

BREADCRUMBS CHEESE DUMPLING / PAPANASI PRIN PESMET


Ingrediente:

250 gr branza de vaci, 
1ou,
4 linguri de gris.
esenta de vanilie, rom
 6 linguri de pesmet alb,
4 linguri de zahar tos alb

Mod de preparare:

Branza de vaci se amesteca cu esentele si oul. Adaugam peste tot  grisul si mestecam bine.

Pe blatul de lucru se presara putin gris si din compozitie se formeaza mingiute, de marimea unui ou. 
Se pun in apa clocotita cu sare. Cand papanasi se ridica  la suprafata sunt fierti.

Separat intr-un alt vas se prajeste, pret de cateva minute, pesmetul. Acesta trebuie sa capete o culoare maronie deschis cu un gust delicios de prajit. Cand este gata se da de pe foc si se adauga zaharul. Mestecam bine.

Prin acest pesmet prajit  se tavalesc papanasii  fierti.
Este un desert delicios si pt bebelusi:))

Se pot servii de asemenea cu smantana si dulceata. Depinde de preferinte.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...