Monday, June 11, 2012
CARTOFI CU OUA
CARTOFI CU OUA
Ingrediente:
1 kg de cartofi rosii, pt salata,
100 gr cascaval sau branza telemea,
5 oua,
50 gr faina,
100 gr unt,
300 ml lapte,
pesmet, sare,
piper alb macinat
Mod de preparare:
Cartofii se fierb in coaja cu sare, apoi se curata si se taie felii .
Trei oua se fierb fibe si se lasa la racit.
Separat din lapte, faina si cele 50 gr de unt se face un sos alb. Dam gust cu sare si piper alb,si la final punem cascavalul ras, mai fierbem 5 minute. Cand sosul s-a racit adaugam cele 2 oua.
"In cazul in care cascavalul sau telemeaua sunt sarate nu mai mai folosim deloc sare."
In recipientul de coacere, uns cu putin ulei si tapetat cu putin pesmet se aseaza un rand de felii de cartofi si un rand de oua. Toata cantitatea de cartofi si oua fierte ar trebuii sa ajunga pt doua(2) randuri. Deasupra, se toarna sosul alb.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, pana cand totul se rumeneste.
Eu as spune cam 60 minute este timpul de coacere.
Spor la treaba si pofta buna!
Etichete:
MANCARE ROMANEASCA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment