Thursday, July 26, 2012

STUFFED AUBERGINE / VINETE UMPLUTE


Ingrediente:

2 vinete mari, 
200 gr carne tocata de pui sau porc,
1 ceapa mare alba,
2 foi de dafin,
1 lingurita de cimbru,
1/2 lingurita sare ( sau dupa gust)
1 lingurita piper Gourmet
1/4 lingurita piper alb macinat,
100 ml ulei de masline,
100 cascaval,
1 lingurita marar uscat,
1 lingura de patrunjel verde,

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu putina sare. Cand devine galbuie se adauga carnea tocata. Daca aceasta este foarte uscata se va pune 50 ml de apa pt a o desface mai bine. 
Punem peste carne foile de dafin si mirodeniile toate. 

Vinetele se taie in doua. Coaja nu se curata deloc. Scobim pulpa de vanata, lasand un perete de 1/2 cm. Aceasta se toaca marunt si  se adauga peste carne. Dam in cateva clocote pana cand compozitia nu mai este apoasa. Adaugam la final mararul si patrunjelul. 

Ungem o tava de cuptor cu ulei si pe ea punem cele 4 jumatati de vinete care se vor umple cu compozitia de carne cu vinete. Se presara cascaval deasupra si piper alb macinat.

Se pune la cuptor (200 de grade) timp de 40-60 minute.

Va doresc pofta mare!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...