Ingrediente:
3 ardei grasi mari, rosii
(se poate folosii si ardei capia)
3 cepe albe mari,
4 cartofi rosii mari,
200 ml ulei de masline
(este exceptional cu ulei romat, vezi Pagina "Uleiuri si Oteturi aromate"),
2 cutii de rosii in bulion ( de 400 gr cutia)
1 lingurita sare,
1 lingurita piper Gourmet
(un amestec de piper negru, rosu, verde si alb)
2 lingurite cimbru uscat,
1 lingurita marar uscat,
2 linguri patrunjel verde,
4 foi de dafin,
100 ml apa
1 pui afumat,
Mod de preparare:
Puiul afumat daca nu este foarte uscat si patruns de fum se va pune 30 minute la cuptor.
Separat intr-un vas se pune ceapa la calit tocata Julienne impreuna cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugam sare si lasam pe foc timp de 10 minute. Cand ceapa si ardeiul s-au calit usor, se se adauga rosiile in bulion, cartofii taiati in cuburi potrivite, cimbru, foile de dafin, apa si putin piper ( 1/2 lingurita). Se mesteca bine si totul se pune la cuptor (200 grade) timp de 1 ora.
Cand aproape este gata, atunci cand catofii sunt fierti, se adauga mararul, patrunjelul si restul de piper Mestecam bine pt incorporare.
Puiul se pune si el tot acum. Este de preferat ca toata carnea sa fie culeasa de pe os. Depinde cum preferati. Se poate portiona, aripi, pulpe, piept si adaugat peste tocana.
Oricum ati optat, mancarea se va pune la final pt inca 30 minute la cuptor. Aceeasi temperatura.
Este delicioasa cu muraturi, salata de varza dulce sau salata verde.
Va doresc pofta mare!!
No comments:
Post a Comment