Aceste chifle usor de facut sunt delicioase cu dulceata sau diferite tipuri de unt, servite la micul dejun.
Ingrediente:
pt 8 chifle
175 ml lapte,
60 gr unt,
500 gr faina alba,
3 linguri de zahar alb tos,
1/2 lingurita sare,
4 lingurite drojdie uscata,
2 oua,
albus de ou ( pt uns chiflele)
Mod de preparare:
Se pune la foc mic laptele si untul.Se opresc 2-3 linguri din lapte. Se mesteca incet pt ca untul sa se topeasca.Atentie nu trebuie sa de in clocot.Adaugati apoi 3 linguri de zahar si ouale batute.
Drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar si cele 2-3 linguri de lapte pastrate se amesteca pt ca aceasta sa se dizolve complet.
Separat intr-un vas mare se amesteca faina cu sarea. Se adauga treptat laptele cu untul, iar cand drojdia a dospit se pune peste faina si ea. Se framanta viguros timp de 10 minute, pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Aluatul se imparte in 8 si din fiecarea parte se formeaza o mingiuta. Se pun pe tava de copt, cu o distanta intre ele.
Toate se vor unge cu albus de ou si se acopera cu folie de plastic .Se lasa la dospit timp de 1 ora, apoi se pune la copt (150 grade)
Sunt gata cand sunt rumenite pe toate partile.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment