Aceste chifle usor de facut sunt delicioase cu dulceata sau diferite tipuri de unt, servite la micul dejun.
Ingrediente:
pt 8 chifle
175 ml lapte,
60 gr unt,
500 gr faina alba,
3 linguri de zahar alb tos,
1/2 lingurita sare,
4 lingurite drojdie uscata,
2 oua,
albus de ou ( pt uns chiflele)
Mod de preparare:
Se pune la foc mic laptele si untul.Se opresc 2-3 linguri din lapte. Se mesteca incet pt ca untul sa se topeasca.Atentie nu trebuie sa de in clocot.Adaugati apoi 3 linguri de zahar si ouale batute.
Drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar si cele 2-3 linguri de lapte pastrate se amesteca pt ca aceasta sa se dizolve complet.
Separat intr-un vas mare se amesteca faina cu sarea. Se adauga treptat laptele cu untul, iar cand drojdia a dospit se pune peste faina si ea. Se framanta viguros timp de 10 minute, pe blatul de lucru tapetat cu faina.

Toate se vor unge cu albus de ou si se acopera cu folie de plastic .Se lasa la dospit timp de 1 ora, apoi se pune la copt (150 grade)
Sunt gata cand sunt rumenite pe toate partile.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment