Un aperitiv grozav, care va cucerii toate gusturile.
Ingrediente
200 gr orez arborio (sau orez pt risotto),
1 ceapa alba medie,
2 linguri ulei de masline,
600 ml supa de legume (cu nivel redus de sare)
1 ou,
piper macinat Gourmet
piper macinat Gourmet
1/3 cup Parmesa ras,
2/3 pesmet alb, fin
50 gr branza Mozzarella
Mod de preparare
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit timp de 4-5 minute, pana cand devine putin moale. Se adauga orezul si cam 150 ml de supa de legume. Mestecam si la foc moderat lasam totul pana cand se evapora toat lichidul. Adaugam din nou 150 ml si mestecam pana dispare din nou toata apa. Procedam in acest fel pana cand se consuma toata cantitatea de supa de legume (600ml). Cand este gata se da orezul de pe foc si se lasa la rece. Ar trebuii sa fie moale, insa boabele sa ramana intregi.
Cand s-a racit complet adaugam oul, branza Parmezan si mestecam bine.
Pesmetul se amesteca cu piper macinat, Gourmet.
Pe blatul de lucru impartim compozitia de orez in 8 parti. In centrul fiecareia punem cate un cubulet de branza Mozzaralle. Aceasta in prealabil a fost portionata.
Acoperim branza din centru cu toate laturile si formam un ou. Se tavalesc prin pesmet si se pun la copt (160 grade) timp de 30-40 minute. Se intorc pe toate partile in timpul coacerii pt a se rumenii uniform.
Sunt delicoase servite cu salata de spanac verde.Reteta o gasiti la pagina -Salate-
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment