Ceva dulce si bun as dorii sa fac astazi!M-am gandit la o reteta minunata, de pe vremuri, dar mai inbunatatita. A iesit astfel:))
Ingrediente:
6 oua,
200 gr zahar pudra,
250 gr unt (nesarat),
500 gr faina alba,
1 1/2 lingurita praf de copt,
200 gr stafide,
200 gr nuca,
200 rahat de fructe sau de trandafir,
1 lingura esenta de vanilie,
1 lingurita esenta de rom,
1/4 lingurita sare,
1 lamaie coaja si sucul,
zahar pudra pt decorat
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zahar pudra pana cand devina o pasta spumoasa. Mentionam ca untul trebuie sa fie pastrat 24 de ore la temperatura camerei inainte de prelucrare. Treptat adaugam in compozitie cate un albus si faina ( praful de copt a fost amesteca cu aceasta).
Adaugam stafidele, nucile tocate si rahatul de fructe taiat bucatele. La final se pun esentele, coaja de lamaie si sucul si de asemenea se incoporeaza albusul batut spuma.
Compozitia se imparte in doua tavi de copt chec. Acestea au fost tapetate cu hartie de copt. Nu se mai adauga ulei pe tavi deaorece compozitia are suficienta grasime.
Se coace timp de 60 minute la 160 grade. Cuptorul a fost incalzit timp de 10 minute la aceeasi temperatura.
Nu-i asa ca este foarte simplu.
Nota:
- Puteti inlocuii nuca cu migdale.
- Se pudreaza cand este cald si se feliaza cand s-a racit complet!
- Este indicat ca de la inceput compozitia sa se lucreze intr-un robot de bucatarie, gen KENWOOD PATISSIER. Este destul de greu de mestecat cu lingura.
Va doresc pofta mare!
No comments:
Post a Comment