Monday, August 13, 2012

PUMPKIN & BLUEBERRY TART / TARTA CU DOVLEAC SI AFINE


Un desert delicios plin de vitamine si antioxidanti. Afinele ne ofera extrem de multe beneficii, iar dovleacul vine alaturi cu toate fibrele sale. Asadar, sa ne apucam de treaba pt a ne bucura de  desert cat mai repede.

Ingrediente:

200 gr faina alba,
280 gr zahar alb tos,
125 gr unt,
1/4 lingurita sare,
6 oua,
500 gr pulpa de dovleac, 
1 lingura zahar vanilat,
1 lamaie (sucul si coaja),
150 gr afine proaspete sau congelate,
750 gr branza de vaci,
2 linguri amidon de porumb,
2 linguri zahar pudra ( pt decorat)


Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, 80 gr zahar, unt, sare si 1 ou. Dupa framantare aluatul se pune la rece timp de 30 minute.
Dovleacul se pune la cuptorul cu microunde timp de 10 minute in "microwave steamer". Cand este gata se lasa la rece. 
Peste dovleacul racit complet se pune  esenta de vanilie, 50 gr de zahar si 1 lingura de lamaie. Se amesteca bine, pana cand dovleaucl s-a pasat si devine pasta.

Se intinde o foaie de aluat si se imbraca o forma unsa. Peste blat se aseaza o hartie de copt acoperita cu boabe de fasole. Se coace circa 15 minute, la o temperatura de 180 de grade. Cuptorul a fost pre-incalzit la aceeasi temperatura.

Separat intr-un castron separam 5 oua. Galbenusurile se amesteca cu 150 zahar, branza de vaci, 2 linguri de suc de lamaie, amidonul si coaja de lamaie. Se inglobeaza albusurile batute spuma si piuree-ul de dovleac. 
Pe blatul copt se aseaza afinele. Acestea au fost scurse de suc in prealabil. Peste ele se pune crema de branza cu dovleac.

Se coace 60 minute la aceeasi temperatura.

Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...