Ingrediente:
2 3/4 cups faina alba,
2 lingurite drojdie uscata,
1/3 cup apa calduta,
1 1/2 lingura zahar brun,
1 1/2 lingura unt (nesarat),
1 oua mare (size 8)
1/2 cup dovleac copt, pasta
2 linguri coaja de portocale
1/2 lingurita pudra de scortisoara
1/2 lingurita sare,
1/8 lingurita pudra de nucsoara,
1/8 lingurita pudra de cuisoare,
1 albus de ou
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se combina drojdia, apa si 3 lingurite de zahar brun. Se lasa la dospit pana cand devine pufos.
Intre timp se topeste untul. Adaugam peste el oul batut, coaja de portocale, scortisoara, sarea, nucsoara, cuisoarele, dovleacul pasta, restul de zahar. Totul se pune peste amestecul de drojdie.
Se adauga treptat 1 cup de faina.
Transferati totul pe blatul de lucru, tapetat cu faina si framantati viguros timp de 10 minute. Se lasa la dospit timp de 1 ora, intr-un castron uns cu ulei. Acoperiti cu folie de plastic.
O tava rotunda se unge cu ulei. Aluatul crescut se desumfla cu degetele si se mai framanta 5 minute, apoi se formeaza o mingie si se pune in tava. Se lasa la crescut inca 1 ora.
Catre finalul de crestere se incalzeste cuptorul (190 grade).
Se unge aluatul cu albus de ou batut. Se coace timp de 40 minute pana cand painea devine aurie si pufoasa.
Nota: Optional se poate presara painea cu seminte de dovleac pt un plus de savoare.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment