Monday, August 13, 2012

NUTTY WHOLEMEAL BREAD / PAINE INTEGRALA CU NUCA


Ingrediente

1 cup faina alba,
2 cups faina integrala(wholemeal flour)
1/2 cup lapte caldut (40 grade),
1/2 cup apa calduta (40 grade) 
1 lingurita drojdie uscata,
1 lingura miere,
1/4 lingurita piper negru macinat(pudra),
1/2 lingurita sare,
3 lingurite ulei de masline,
2 linguri nuci tocate( sau nuci pecan)
3 lingurite malai,
3 lingurite lapte,

Mod de preparare

Intr-un castron mic de dizolva drojdia in lapte, adaugandu-se si mierea. Se lasa la dospit cateva minute.

Intr-un castron mare se amesteca faina alba, faina integrala, sarea si piperul. Se adauga treptat uleiul de masline, apa si drojdia dizolvata.Se mesteca bine cu lingura de lemn pana devine ferm, apoi se trasfera pe blatul de lucru si se framanta 10 minute pana cand aluatul devine elastic.

Se lasa la crescut timp de 1 ora intr-un castron tapetat cu ulei. Se acopera cu folie de plastic totul.

Intre timp cuptorul se incalzeste la 160 grade si se pun nucile la copt. Se tin cam 8 minute, pana devin aurii si crocante.

Cand aluatul a crescut se apasa cu degetele si se lasa 10 minute sa se aseze, apoi se framanta nucile in aluat pana cand sunt distribuite uniform.

O tava rotunda de copt se unge cu ulei si se tapeteaza cu malai, apoi se pune in ea aluatul la dospit pt inca 1 ora. 

Catre finalul timpului de dospire cuptorul va fii pornit la 180 grade, iar painea se unge cu lapte. Crestati painea cu un cutit foarte ascutit. Formele le alegeti dvs.

Se coace timp de 35-40 minute pana cand devine pufos si auriu.


Pofta buna!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...