O minune de paine!...o mananci pe nerasuflate.
Ingrediente:
3 cups faina alba,
3/4 cup lapte caldut,
3 lingurite miere,
1 lingurita drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 cup cascaval,ras
3 lingurite de lapte,
1 ceapa rosie medie,
ulei pt uns
Mod de preparare:
Intr-un castron mic se combina laptele caldut, mierea si drojdia. Se amesteca bine si totul se lasa la dospit pana cand devine aerat amestecul.
Intr-un alt castron, mare se amesteca faina si sarea. Se adauga drojdia si cascavalul. Se mesteca bine si repede cu lingura de lemn se "bate" aluatul pana devine o mingiuta.
Se tranfera apoi pe blatul de lucru si se framanta timp de 10 minute, viguros.
Se pune la dospit totul, timp de 1 ora, intr-un castron uns cu ulei. Acoperiti cu folie de plastic pt a accelera procesul de crestere.
Se unge o tava de copt painea. Aluatul se apasa cu degetele.
Acum adaugam ceapa, taiata cubulete, care a fost prajita(rumenita) in prelabil. Aceasta s-a tapetat in servetele de hartie pt ca toata grasimea sa fie eliminata. Nu dorim exces de ulei in paine. Cascavalul are suficient.
Se framanta bine pana cand ceapa s-a incorporat.
Formam o paine si o punem in tava de copt, unsa deja cu ulei.
Se lasa inca 1 ora sa creasca.
Catre finalul timpului de crsetere se incalzeste cuptorul (190 grade).
Aluatul se unge cu lapte apoi se coace timp de 35 minute. Trebuie sa aiba o structura pufoasa si un aspect auriu inchis.
Bon appetite!
No comments:
Post a Comment