Asadar, sa pornim la treaba!
Ingrediente:
250 gr unt ( temperatura camerei),
350 gr faina alba (calitate foarte buna),
125 gr nuci pisate,
90 gr zahar pudra
zahar pudra si zahar vanilat pt pudrat
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zaharul si nucile pisate(date prin masina de tocat). Se framanta acestea pana cand sunt incorporate toate ingredientele. Treptat se adauga faina. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini in timpul framantarii.
Se formeaza mingiute cu diametrul de 1 cm, apoi rulam si formam semiluna. Simplu!!!
Se coc la 160 gr in cuptorul incalzit in prealabil la aceeasi temeperatura. Se rumenesc.
Apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Voila!
Nota: Aceste semilune se pot pastra pana la 10 zile in camara.
NOTA: Se poate inlocuii untul cu margarina, astfel vor fii de post.
No comments:
Post a Comment