O garnitura selecta, care va face orice friptura sa straluceasca. Sunt deliciosi si sofisticati in aparenta, nu in pregatire.
4 cartofi rosii, medii
3 linguri creme fraiche,
2 galbenuse,
1/2 lingurita piper alb,
1/4 lingurita oregano uscat,
50 gr parmezan ras, fin
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie in doua, longitudinal. Daca aveti microwave steamer, se vor pune 10 minute la microunde. Altfel, se pun la fiert in abur. Sunt gata cand scobitoarea poate patrunde usor in catof.
Separat se pregateste sosul. Creme fraiche, o smantana mai fina si mai consistenta, se amesteca cu galbenusele de ou, parmezanul ras, piperul so oregano.
Cand catofii sunt gata se vor pune la rumenit la cuptor, timp de 20 minute, foc mare, 250 grade.

Se mai pun la cuptor , apoi timp de 10 minute. Se rumeneste foarte repede totul. Sunt deliciosi ca aperitiv sau garnitura. Se servesc calzi.
Pofta buna!
mmmm ce bine arata
ReplyDeleteMultumesc!Este foarte delicioasa reteta de cartofi cu branza.
DeletePofta mare!