Acest delicios desert este varianta cu fructe a prajiturii Tiramisu. Racoritoare si fina.
Ingrediente:
200 gr Savoiardi (piscoturi)
400 gr branza mascarpone,
120 gr zahar alb,
50 ml apa,
3 linguri liqueur de zmeura sau de fructe,
4 galbenuse,
1/2 lingurita gelatina,
600 gr fructe de zmeura
(praspete sau congelate),
Mod de preparare:
Apa (50 ml) se amesteca cu 50 gr de zahar si se pun pe foc pana cand acesta se topeste. Cand este gata se pune deoparte pt a se racii.
Zmeura se face pasta in blender apoi se amesteca cu siropul mai devreme facut. Daca nu va plac samburii de zmeura, atunci se va strecura sosul.
Gelatina se dizolva in 1 lingurita de apa.
Galbenusurile se bat cu mixer-ul pana devin pufoase.
Restul de zahar se pune pe foc impreuna cu liqueur-ul. Se lasa in 2-3 clocote pana cand zaharul se topeste complet. La final in sirop se pune cand este cald si gelatina dizolvata apoi se adauga, treptat peste galbenusurile frecate si se mai amesteca pt inca 5-6 minute. La final se pune branza mascarpone si cu mixerul la un nivel mare se incorporeaza totul.
Intr-un vas cu dimensiunea 20-15 cm se aseaza la baza piscoturile apoi sosul de zmeura si crema. Se adauga cel de-al 2-lea rand de piscoturi, sosul de zmeura si crema. La final se decoreaza cu fructe de zmeura dupa bunul plac.
Se lasa la rece timp de 12 ore pt ca piscoturile sa se insiropeze.
Este delicios!Pofta buna!
No comments:
Post a Comment