CHECK CU PORTOCALE SI CIOCOLATA
Bun gasit si la aceasta reteta delicioasa si selecta. Sunt convinsa ca veti reusii sa incantati pe oricine cu o felie din acest minunat check.
Avem nevoie de:
250gr faina alba
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita de bicarbonat
125 gr zahar
50 gr nuca(tocata)
150 gr ciocolata (bucatele mici)
2 oua
5 linguri de lapte
125 ml suc de portocale(proaspat)
2 lingurite coaja de portocale
1 lingurita coaja de lamaie
3 pliculete zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta caramel
100 unt (topit)
Mod de preparare:
Intr-un castron spatios se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul, ciocolata si nuca. Intr-un alt vas batem ouale bine, adaugam untul topit, insa nu fierbinte(pt a nu coace ouale), adaugam laptele, sucul de portocale coaja de lamaie si de portocale esentele si sarea. Se amesteca foarte bine, iar apoi totul se toarna peste faina si celelate ingredinete uscate.
Atentie a nu se insista cu amestecatul!Ciocolata incepe sa se topeasca si totul va devena negru.
Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere:40 minute , se va verifica inainte de scoatere din cuptor cu o scobitoare.
Numar de portii: 1 check
va doresc spor la treaba si pofta buna!
No comments:
Post a Comment